Poslovi za kvalifikovane radnike na pruzi

211025_Train2Germany_Header_2379x549px11

Poslovi za kvalifikovane radnike na pruzi (m/ž/d)

Vaš novi posao u Njemačkoj

U okviru naše inicijative train2germany, naše partnerske tvrtke traže nove zaposlenike/ce s iskustvom u području građevinarstva vezanog za radove na prometnim putovima, u idealnom slučaju s naglaskom na željezničku infrastrukturu. Posjedujete to iskustvo u građevinskoj industriji i zainteresirani ste za početak u nekoj od naših partnerskih tvrtki u Njemačkoj? Onda se prijavite kod nas! 
 
Tražimo vas kao kvalificiranog radnika (ž/m/d) za željezničku infrastrukturu za zapošljavanje na jednoj od različitih lokacija u Njemačkoj. 
 
Vaše područje odgovornosti: 

 • Radit ćete sa svojim timom na gradilištima diljem Njemačke uz pridržavanje sigurnosti kolosijeka  
 • Svojim iskustvom možete doprinijeti ovdje u različitim područjima – prema iskustvu kojim već raspolažete. Primjeri su ovdje: 
 • Podzemni radovi (ili) 
 • Radovi na izgradnji pruge (ili) 
 • Radnici u području armiranog betona (ili) 
 • Polaganje podzemnih kabela (ili) 
 • Radovi na zavarivanju (ili) 
 • Obrada metala  
 • Nakon početnog upoznavanja s lokalnim radnim uvjetima u Njemačkoj , neprestano ćete raditi s iskusnim kolegama/icama i moći ćete kontinuirano napredovati. 

 
Vaš profil: 

 • U idealnom slučaju, završili ste obuku u željezničkoj infrastrukturi, ali s najmanje nekoliko godina radnog iskustva u izgradnji prometnih putova  
 • Želite nastaviti svoj život u Njemačkoj, pri čemu ćemo vam pružiti podršku 
 • Osnovno poznavanje njemačkog jezika je prednost  
 • Imate vozačku dozvolu. 
 • Poznavanje rada sa strojevima i uređajima specifičnim za izgradnju pruge je prednost.  
 • Montažni radovi i noćne smjene za vas nisu problem

Što nudimo / pogodnosti koje dobivate

211025_Train2Germany_Header_2379x549px8

 • Podrška pri svladavanju njemačkog jezika

 • Ugovor o radu na neodređeno vrijeme u Njemačkoj

 • Pomoć u podnošenju zahtjeva za vizu

 • Podrška pri preseljenju u Njemačku

Vaš put do Njemačke

Slanje prijave

Fachkraft LST Deutsche Bahn

Saznajte više o naša tri različita profila radnih mjesta i prijavite se jednostavno online. Ako se vaš profil dobro uklapa u barem jedan posao naših partnerskih tvrtki, tada će vas naš tim za zapošljavanje kontaktirati vezano za daljnji postupak.

Pozivnica na informativni događaj

Consultant Johanna steht vor einem White Board und arbeitet an einem Projektplan.

Želimo se pobliže upoznati i provjeriti hoćemo li se slagati. Ako ste nam poslali svoju prijavu, pozvat ćemo vas na virtualni informativni događaj. On će vam pružiti priliku da bolje upoznati Deutsche Bahn i sve partnerske tvrtke te postavite svoja pitanja.

Razgovor za posao / prihvaćanje posla

Elektroingenieur Samuel arbeitet bei der Deutschen Bahn. Er steht mit Sicherheitsweste am Gleis und telefoniert.

Tijekom razgovora za posao neka vas od naših partnerskih tvrtki može pobliže upoznati i utvrditi bi li bilo moguće surađivati s vama na određenoj poziciji. Naravno, svom potencijalnom upravitelju možete postaviti i sva otvorena pitanja kako biste mogli donijeti istu odluku. Tijekom postupka odabira provodimo do 2 razgovora za posao. Nakon toga, partnerska tvrtka i vi donosite odluku o potencijalnoj suradnji. Ako dobijemo zeleno svjetlo, započet će pripreme za vaš početak u Njemačkoj.

Priznavanje obuke

Bürotätigkeit Deutsche Bahn

Ako vam je potrebna obuka koja je u Njemačkoj priznata za poziciju o kojoj ste razgovarali s nekom od naših partnerskih tvrtki, pružit ćemo vam podršku tijekom postupka priznavanja u ovdje uključenim institucijama.

Nostrifikacija i viza

Fachkraft DB Call Center Deutsche Bahn

Ako vam je potrebna nostrifikacija diplome za vizu, podržaćemo vas u i procesu nostrifikacije i procesu oko zahtjeva za vizu.

T_TextTeaser_Button


Partnerske tvrtke inicijative train2germany kojima možete poslati aplikaciju putem naših oglasa za posao prikazanih gore

Logo_DB Bahnbaugruppe
Logo_DB Bahnbaugruppe

DB Bahnbau Gruppe GmbH

DB Bahnbau Gruppe GmbH je odgovoran za planiranje, izgradnju i održavanje infrastrukturnih sistema, posebno železničke infrastrukture. Imamo oko 3.200 zaposlenih sa 300 pripravnika i studenata u preko 40 lokacija. Naš posao je traženje od održivih rešenja i inovativnih ideja. To se može postići kroz naše različite zaposljeni. Naše oblasti delovanja su izgradnja koloseka, tehnički sistemi, niskogradnja, projekti generalnih izvođača i kvalifikacije. Mi ne gradimo samo jake šine, već razvijamo i održivmo i inovativna rešenja za železničku infrastrukturu.

Logo_Joseph Hubert
Logo_Joseph Hubert

Joseph Hubert

Tvrtka Joseph Hubert GmbH & Co. KG srednja je građevinska tvrtka sa 100-godišnjom povijesti poslovanja, čije temeljne kompetencije leže u područjima izgradnje kolosijeka, niskogradnje, tehnologije zavarivanja i logistike gradilišta.

Naše lokacije nalaze se u Nürnbergu (sjedište) i Bochumu (podružnica).

Svojom korporativnom politikom usmjerenom na budućnost snažan fokus stavljamo na osposobljavanje i daljnje obrazovanje naših približno 200 zaposlenika, kao i na razvoj inovativnih strojnih tehnologija i radnih procesa u izgradnji željeznica.

Kao obiteljsko poduzeće, dionici i zaposlenici složno stoje iza sljedećih temeljnih vrijednosti:

Kvaliteta - Osjećaj odgovornosti - Poduzetnički duh - Pouzdanost - Inovacije

Svojom stručnošću stvaramo osnovu za mobilnost usmjerenu na budućnost u željezničkoj infrastrukturi u Njemačkoj.

Logo_KAF Falkenhahn Gruppe
Logo_KAF Falkenhahn Gruppe

KAF Falkenhahn

Grupacija KAF Falkenhahn koju je 1919. godine osnovao Karl August Falkenhahn (KAF) u sjedištu u Kreuztalu (Sjeverna Rajna-Vestfalija), sa oko 350 zaposlenika pokriva sve discipline na području izgradnje željeznica, od inženjerstva do izgradnje kolosijeka, tehnologije upravljanja i sigurnosti, željezničke logistike i tehnologije nadzemnih vodova. Tada uspostavljena načela uspješnog upravljanja ljudskim resursima cijene se i danas. Svi zaposlenici znaju da imaju dužnost, ali također znaju da imaju zaštitu i pomoć, tako da se sa ponosom mogu osvrnuti na posao koji su obavili kao dio tima.

Logo_Leonhard Weiss
Logo_Leonhard Weiss

LEONHARD WEISS

LEONHARD WEISS jedna od vodećih građevinskih tvrtki u Njemačkoj sa preko 6.000 zaposlenika, sa dva sjedišta u Göppingenu i Satteldorfu. Sa tri operativna poslovna područja, inženjerstvom i gradnjom prema načelu "ključ u ruke", cestogradnjom i izgradnjom mreže sa izgradnjom željezničke infrastrukture, obiteljska tvrtka opslužuje regionalne i transregionalne kupce. U tvrtki LEONHARD WEISS dobrobit i napredak naših zaposlenika imaju visoki prioritet. Kako navodi Focus Business 2021, obiteljska tvrtka uspjela se kvalificirati kao najpoželjniji poslodavac u području građevinarstva osmi put zaredom.

Logo_Rhomberg Sersa Deutschland
Logo_Rhomberg Sersa Deutschland

Rhomberg Sersa Deutschland GmbH

Rhomberg Sersa Deutschland GmbH, je dio železničke grupe Rhomberg Sersa. Oni su dobavljač za izgradnju i održavanje železničke infrastrukture za sve koloseke i sve železnice. Rhomberg Sersa Njemačka je aktivna na gradilištima željeznica svih veličina za javne i privatne željeznice u Njemačkoj od 1992 godine. Rhomberg Sersa Njemačka ima oko 250 zaposlenih na 4 lokacije u Berlinu, Dresdenu, Halleu (Saale) i Sprembergu. Rhomberg Sersa u Nemačkoj ima približno 500 zaposlenih na 9 lokacija. Rhomberg Sersa Rail Group ima približno 2.600 zaposlenih u 7 zemalja. Sa brojnim zaposlenima, Rhomberg Sersa Deutschland je jedna od najvažnijih provajdera nove izgradnje, obnove i održavanja željezničke infrastrukture za sve tipove i širine profila u Njemačkoj. Zajedno sa svojim sestrinskim kompanijama, takođe je aktivna u oblastima mašinske izgradnje koloseka, zavarivanja šina, inspekcije, upravljanja sistemom i obuke.

Logo_STRABAG
Logo_STRABAG

STRABAG

Jer se do uspjeha može doći samo suradnjom.

Kao europska tehnološka grupacija za građevinske usluge, STRABAG svake godine gradi tisuće građevina cjelim diljem svijeta udruživanjem pravih osoba, građevinskih materijala i uređaja na pravom mjestu u pravo vreme. Bez timskog rada, preko geografskih granica i područja, to ne bi bilo moguće. Postanite dio našeg tima!

STRABAG Rail GmbH međunarodna je tvrtka za izgradnju željeznica i dio deo je grupacije STRABAG SE. 90-godišnje iskustvo daje vredne poticaje pri planiranju projekata izgradnje željeznica i postavlja kvalitativne standarde u građevinskoj industriji.

Logo_Zürcher
Logo_Zürcher

Zürcher

Oni koji grade na kvaliteti uvek imaju sjajnu budućnost, čak i u 21. stoljeću. Sa tim vodećnim principom Zürcher Bau GmbH podržava svoje klijente kao kompetentan partner za pretežno javne a i za privatne klijente.

Sa našim sektorima izgradnje pruga, inženjerstva i niskogradnje izvršavamo pojedinačne narudžbe i velike projekte sa visokom tehničkom kvalitetom, ekonomskom optimizovanim i blagovremeno pouzdanim i iz jednog izvora. Naš tim inženjera, ekonomskih administratora i montažnih timova sa ukupno 180 zaposlenih na glavnoj lokaciji u Meißenheimu i podružnicama u Würzburgu i Hermeskeilu predstavlja to. Sa preko 60 godina iskustva kao porodično preduzeće, Zürcher osigurava tehničko i ekonomsko moćne rezultate na šinama i dalje.

Logo_DB Netze
Logo_DB Netze

DB Netze

DB Netz AG je tvrtka za željezničku infrastrukturu Deutsche Bahn AG-a i upravlja najvećom europskom željezničkom infrastrukturom. Sa preko 50.000 zaposlenih, smo odgovorni za mrežu od gotovo 33.400 kilometara dužine. Zadatak je, za više od 420 željezničkih tvrtki osigurati kvalitetnu i nediskriminirajuću infrastrukturu i upravljati radom infrastrukture. To uključuje izradu voznog rasporeda, operativno upravljanje, kao i upravljanje gradnjom i održavanje.

Naša infrastruktura čini okosnicu snažne željezničke mreže u Njemačkoj. Ona je, da tako kažemo, motor rasta željezničkog prometa. Kako bismo mogli rasti, mi kao DB Netz AG moramo osigurati potrebne kapacitete za naše kupce - pomozite nam kod toga!

Najčešća pitanja

U prilogu mozete pronaći izbor najčešće postavljanih pitanja i odgovora o postupku prijave za posao u jednoj od nekoliko partnerskih tvrtki u okviru naše inicijative train2germany.

Kod koje se partnerske tvrtke prijavljujem sa svojom dokumentacijom?

Slanjem podataka prijavljujete se za odabrani profil radnog mjesta. Nekoliko partnerskih tvrtki za svaki su profil objavile otvorena radna mjesta u okviru naše inicijative train2germany. Nakon slanja svojih podataka, naš tim za zapošljavanje primit će vašu prijavu i pregledati je. Ako se vaš profil dobro uklapa u barem jedno radno mjesto naših partnerskih tvrtki, naš će vas tim za zapošljavanje kontaktirati vezano za daljnji postupak.

Ende des Expander-Inhaltes
Hoću li biti zaposlen/a u tvrtki Deutsche Bahn AG?

Nekoliko partnerskih tvrtki koje traže nove zaposlenike/ce za svoja radna mjesta u Njemačkoj udružile su svoje snage u našoj inicijativi train2germany. Iza svakog ovdje predstavljenog profila radnog mjesta stoji i nekoliko partnerskih tvrtki koje traže zaposlenike, uključujući podružnice tvrtke Deutsche Bahn AG. Sa vama zajedno ćemo pronaći pozicija za vas u okviru inicijative. To ne mora biti Deutsche Bahn AG.

Ende des Expander-Inhaltes
Na kojem se jeziku mogu prijaviti?

Dokumente za prijavu možete dostaviti na srpsko-hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku. U Njemačkoj je, međutim, njemački još uvijek jezik koji govore svi naši zaposlenici. 

Ende des Expander-Inhaltes
Gdje se odvijaju razgovori za posao?

Razgovori se odvijaju u okviru naših događaja zapošljavanja u dotičnoj zemlji na licu mjesta. Gdje će to točno biti, obznanit ćemo unaprijed. Ovisno o situaciji, zadržavamo pravo digitalno održati razgovore.  Za to vam je potreban uređaj s podrškom za internet, u idealnom slučaju računalo s pristupom internetu ili mobilni telefon ili tablet. 

Ende des Expander-Inhaltes
Postoji li dobna granica?

Ne, ne postoji dobna granica.

Ende des Expander-Inhaltes
Mogu li se prijaviti i za nekoliko profila radnih mjesta u sklopu inicijative train2germany?

Moguća je prijava za sva tri profila radnih mjesta. Međutim, budući da naš tim za zapošljavanje provjerava vaše podatke za sve partnerske tvrtke u okviru inicijative, to nije nužno potrebno. 

Ende des Expander-Inhaltes
Koliko se kandidata traži?

U okviru naše inicijative train2germany, tražimo veliki broj budućih zaposlenika/ca za naše partnerske tvrtke. Zainteresirani ste? Prijavite se kod nas! 

Ende des Expander-Inhaltes
Koliko dobro moram poznavati njemački jezik?

Ne morate sada savršeno govoriti njemački. Zajedno ćemo pronaći način da steknete željenu razinu njemačkog jezika u jednoj od naših lokalnih partnerskih tvrtki u Njemačkoj do trenutka kada počnete raditi.

Ende des Expander-Inhaltes
Mogu li se prijaviti bez odgovarajuće obuke?

Još nemate priznato obrazovanje za jedno od zanimanja koje želimo u Njemačkoj? Nikakav problem! Vaše stečeno profesionalno iskustvo također može biti dovoljno za željenu poziciju. Međutim, ako je potrebna priznata obuka u jednoj od partnerskih tvrtki, pružit ćemo vam podršku tijekom postupka priznavanja vašeg strukovnog osposobljavanja koje ste već stekli u svojoj domovini.

Ende des Expander-Inhaltes
U kojem ću mjestu u Njemačkoj raditi?

Naše partnerske tvrtke traže zaposlenike na različitim lokacijama u Njemačkoj – o lokaciji rada možete odlučiti zajedno s nama.

Ende des Expander-Inhaltes
Niste pronašli odgovarajući odgovor?

Ako imate dodatnih pitanja, obratite nam se na recruitingservice@train2germany.com. Hvala!

Ende des Expander-Inhaltes